Lijnen…een gewichtig probleem!

Je hebt waarschijnlijk, zoals miljoenen vrouwen, door de jaren heen al een klein vermogen uitgegeven aan dieetboeken, diëten, lijngroepen en wondermiddeltjes, die je een slank, gezond en gelukkig leven voorspiegelden, uiteraard op voorwaarde dat je je exact hield aan de voorschriften. Je hebt waarschijnlijk tot je teleurstelling al vaker ervaren, dat het resultaat over het algemeen slechts tijdelijk was. Je hebt jezelf ongetwijfeld regelmatig de schuld gegeven van het feit dat je je niet meer aan het dieet kon houden. Dat je verstoord eetgedrag, zoals snaaineigingen en eetbuien ontwikkelde. En dat je gewicht langzaam maar zeker weer omhoog ging, zodra je niet meer strikt volgens je dieetvoorschriften at. Je denkt waarschijnlijk ook al heel lang dat je een probleem met eten hebt, maar in feite heb je een probleem met het niet kunnen volhouden van een dieet. Daaraan ben jij niet schuldig, het ligt aan het lijnen en de diëten op zichzelf, al zul je dat misschien niet kunnen of willen geloven.

Waarom ga je er als vanzelfsprekend vanuit dat jij fout bent, wanneer je lichaam alleen maar vraagt om voldoende voedsel? Waarom vind je het normaal, dat je na een weekend, feestje of vakantie, waarin je even niet volgens je dieetvoorschriften hebt gegeten, weer aankomt? Zolang dat alleen vocht is dat binnen 1 of 2 dagen weer weg is, is er niets aan de hand. Maar als je werkelijk een flink aantal kilo’s aankomt na een weekend of vakantie, die er niet zo gemakkelijk weer afgaan, is de kans groot dat je stofwisseling door het regelmatig lijnen erg traag is geworden. Je lichaam gaat dan zodra er meer calorieën binnenkomen, hamsteren om het tekort aan brandstof aan te vullen. Als dit bij jou het geval is, geef je in feite zelf al aan dat meer eten dan je volgens je dieet mag, meteen resulteert in aankomen. Met andere woorden: je zult dus altijd volgens een dieet moeten leven om niet meer aan te komen. En dat is pas ècht ongezond, omdat dit vaak veel te weinig is voor je lichaam om goed te kunnen blijven functioneren. En te weinig eten en/of te weinig vet binnenkrijgen kan gevaar opleveren voor je gezondheid. Dat is dus geen al te best nieuws, meer hierover vind je in dit artikel.

Maar het goede nieuws is, dat je echt geen dieet hoeft te volgen om op een voor jouw lichaam gezond gewicht te komen én te blijven. Meer informatie hierover vind je op mijn eigen site.

Advertenties

Over yvonnevdhout

Ik ben gewichtscoach/trainer en auteur van het boek RE(d)T je gewicht, een realistische kijk op en aanpak van overgewicht. Ik ben van mening dat het volgen van (populaire) diëten, je niet helpen om blijvend af te vallen. Erger nog, juist mensen die regelmatig een dieet volgen worden uiteindelijk vaak zwaarder dan vóór het dieet. Het goede nieuws is dat dit niet aan jou ligt, maar aan de diëten zelf. Meer info over mij en mijn visie op afvallen vindt je op mijn site: www.redtjegewicht.nl
Dit bericht werd geplaatst in Gewichtige verhalen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s